פחות מארבעה שבועות לבחירות לכנסת התשע-עשרה, בטרם התחילה תעמולת הבחירות, התמונה בסקרים יציבה מאוד, גם בהשוואה למערכות בחירות קודמות. גוש הימין שומר בנקל על כוחו עם תחזית של כ-67 מנדטים, בעוד גוש השמאל ממאן להתרומם מעל רף ה45-44 מנדטים.
מעתה ניתן יהיה בלחיצה על הלינק מתחת לגרף תמונת ההרכב לכנסת ה-19 להציג גם את תחזית בטל בשישים לו הבחירות היו מתקיימות היום, תוך התחשבות במגמות קצרות הטווח העולות מן הסקרים. טיבן של מגמות כאלה להשתנות ולכן השפעתן על התחזית ליום הבחירות עצמו קטנה יותר כאשר אנו נמצאים מספר שבועות לפני הבחירות. אולם, תחזית זו כנראה משקפת יותר במדויק את הלך-רוחו של הציבור היום.
בתחזית למפלגות בכל זאת נרשמות תזוזות קלות. רשימת הליכוד-ביתנו מאבדת מנדט נוסף בתחזית בטל בשישים לטובת הבית היהודי ואילו התנועה מאבדת מנדט לטובת יש עתיד. המגמה המסתמנת מסקרי השבוע חזקה אף יותר. עד כמה? בואו נתבונן במספרים...
נותר לראות אם כן האם פתיחת הקמפיינים הרשמית של המפלגות השונות, עלייתן של תוכניות הסאטירה השונות והופעתם של תשדירי התעמולה בערוצי הטלוויזיה ייצרו שינויים משמעותיים יותר מאלו שאירעו עד כה בשבועות האחרונים.
אתם צריכים להוציא את התחזית המגוחכת של אבי דגני מה-25.12 (4.5 מנדטים לתנועה, 3 לעלה ירוק, 14 לעבודה..). היא לא פורסמה בהארץ וגם לא בשום מקום אחר, והיא סתם משבשת את הממוצעים.
השבמחקהי קיטו,
השבמחקתודה על ההערה. זה נכון שהסקר הזה חריג, אבל בניתוח-על שמבוסס על מדדים יציבים, הרגישות לסקרים כאלו היא קטנה מאוד. אפילו שימוש פשוט בחציון במקום ממוצע ינטרל את השפעת הסקר הזה. להסבר מפורט יותר קרא את הפוסט הראשון באתר.
עילי
בכל אופן יש טעויות בטבלה. אתם משייכים יותר מדי סקרים לעיתון הארץ..הסקר של מינה צמח שייך כמובן לידיעות, של טלסקר לוואלה, וזה של אבי דגני לא שייך לכלום ולא קשור לכלום.
השבמחקקיטו,
מחקתודה על ההערה, הטבלה תוקנה.
הייתי רוצה אפשרות לצפות בשינויים שחלים ב"הסתברות תרחישים שונים". לדוגמה האם הסיכוי שעם שלם ומפלגות אחרות עוברות את אחוז החסימה קטן או גדל.
השבמחקבנוסף יהיה מעניין לדעת את הסיכוי של מפלגות קטנות נוספות לעבור אותו אבל אני חושד שאין מספיק "תצפיות" בנושא כי אין מספיק סקרים שמתפרסמים וכוללים אותן.
עמית,
מחקנשתדל לפרסם סמוך יותר למועד הבחירות ניתוח יותר מעמיק של המפלגות הקטנות והסיכוי שלהן לפרוץ את אחוז החסימה.
אולי כבר שאלו את זה, אבל אם אשאל שוב אולי זה יבהיר שזה לא עניין שולי:
השבמחקלמה צבעי הגושים הפוכים? בכל העולם שמחוץ לארה"ב, שמאל זה אדום וימין זה כחול. גם בישראל - ולראיה הלוגואים ההיסטוריים של המפלגות.
שלא לדבר על זה שבתמונת המצב הראשית שמתם את גוש הימין משמאל ואת גוש השמאל מימין - אתם מנסים בכוונה לבלבל?
מקפים משולהבים,
מחקצבעי הגושים נבחרו די בשרירותיות שכן באמת ישנן קונבנציות שונות המקובלות בעולם.
לגבי מיקום הגושים בתמונת ההרכב, זה פשוט מגדול לקטן משמאל לימין, בלי קשר לזהות הגוש. לפחות זה שומר על עירנות הקוראים.
רוב הסקרים לא מתייחסים לעלה-ירוק - הרשימה הליברלית (פשוט לא ניתן לבחור בה מתוך רשימת המפלגות שמציגים הסוקרים, למעט מינה צמח ואבי דגני).
השבמחקהתמיכה בעלה ירוק הרבה יותר רחבה (פי 2.5-3) מאשר בארץ חדשה שאליה כן מתייחסים משום מה.
חבל שזה גורם למצג שווא כאילו שאין סיכוי שעלי ירוק יעברו את אחוז החסימה.
הוצאת לי את המילים מהפה
מחקהבעיה היחידה שצצה לי מהמודל שלכם קשורה למפלגות, ולמען האמת, למפלגה אחת ספציפית, שלפחות עיתון אחד מסרב במודע לסקר - ארץחדשה.
השבמחקגילוי נאות - אני לא אצביע להם, אבל אני אכן מעריך אותם מאוד, ואני סקרן האם לדעתכם יש דרך לחזות את כניסתם, כן או לא, לכנסת - למרות ההתעלמות של ידיעות אחרונות (וכנראה גם של סוקרים אחרים) ממי שנתפסים כסכנה מוחשית לבעלי ההון..?
עוד שאלה, אם אני כבר על זה:
השבמחקתחזית חלוקת המנדטים שלכם נותנת לליכוד + בנט + ש"ס 61 מנדטים (36+13+12 בהתאמה). מצד שני, תחזית הקמת ממשלה שלכם אומרת שהסיכוי להקמת ממשלה כזו הוא רק 49%. השאלה היא - האם זה נובע מטעות, או מהנחת יסוד לגבי הרצון / היכולת להקים ממשלה *לאחר* הבחירות ובמנותק מתוצאות הסקר.
אם הכוונה היא להציג אך ורק את ההסתברות המתמטית של ממשלה כזו, למה האחוז לא קרוב יותר ל70% מאשר ל50% (ומלמטה)?
נחמד אבל אתם מאשרים את מה שכולם יודעים הן לגבי גודל המפלגות והן לגבי גודל הגושים. אין שום דבר בתחזית שלכם שהוא לא ברור לכל מי שמתבונן בשניים-שלושה סקרים מהשבוע האחרון. כולם אומרים שהליכוד נע סביב 34-36, העבודה סביב 18, לבני ולפיד סביבות עשר כל אחד וכו'. לעומת זאת יש המון שאלות מעניינות שאף אח לא מתייחס אליהן והיה נחמד לקבל התייחסות אליהן גם מנקודת מבט סטטיסטית. למשל, כמה אנשים עוד לא החליטו להצביע, איך תתפלג ההצבעה שלהם, מה דפוסי ההצבעה של קבוצות שונות באוכלוסיה (צעירים, מבוגרים, גברים, נשים) או של אזורים גאוגרפיים, איפה בכל אלה צפויים שינויים לעומת הבחירות הקודמות. למה מפלגות מסוימות נחלשות (נניח העבודה) ואחרות מתחזקות (נניח הבית היהודי), למה חילוניים רבים מצביעים לבית היהודי, למה האג'נדה הכלכלית לא מצליחה לתפוס בבחירות למרות שהיא הוציאה כל כך הרבה אנשים לרחובות רק לפני שנה ועוד ועוד. בקיצור, ספרו לנו מה שאנחנו לא יודעים
השבמחקתודה לכתבה בוואלה היום שגילה לי את האתר המופלא הזה!
השבמחקאני כסתם חרדי מברוקלין שמאוד אהב את 538 בבחירות פה, מצאתי לי מקום חדש! תודה רבה על ההשקעה!
שלום,
השבמחקמאד שמחתי על קיומו של האתר הזה, אך יש לי שאלה עקרונית על מהימנות המתודולוגיה.
בארה"ב ישנם סקרים מקיפים כבר למעלה מ 50 שנה. כך סילבר יכול היה להישען על רקע סטיסטי עשיר ומגוון. כמו כן, סילבר הקדיש את העשור האחרון לניתוחים סטיסטיים ותחזיות, מהם 5 השנים האחרונות בפוליטיקה.
האם יש לנו בישראל את הבסיס הסטטיסטי ההיסטורי המאפשר את הניתוחים שנעשו בארה"ב?
שמעו, סוף סוף משו איכותי! אני מחפש כב מלא זמן מקום שאפשר לקרוא בו על הבחירות בצורה מעמיקה ולא סתם חפירות של כתבים שלא אומרים כלום.
השבמחקשאלה קטנה- איך קבעתם שעצמה לישראל לא יעברו את אחוז החסימה אם ב-"אם הבחירות היו מתבצעות היום" ניתנו לה 3 מנדטים?
למה לא רשומים נתונים על הסיכוי להקים ממשלת שמאל-מרכז העבודה + התנועה + ש"ס + יש עתיד + מפלגות שמאל
השבמחקבגלל שהסיכוי של הליכוד+מפלגות ערביות+הבית היהודי+מרץ גדול יותר
מחקאם כך אז שיירשם 0%
מחקכבר הוקמו בעבר ממשלות של העבודה+ש"ס
היום בתוכנית של לונדון וקירשנבאום הועלתה הטענה שהסקרים המפורסמים בתקשורת מבוססים על שיחות לטלפונים נייחים, דבר הפונה לחתך מסויים באוכלוסיה שאינו מייצג את כלל הבוחרים.
השבמחקהאם אתם נעזרים בסקרים הפונים לטלפונים ניידים/ נעשים באמצעות האינטרנט על מנת להגיע לקהלים נוספים? האם יש דרך אחרת להתחשב בהטיה זו?
(לא קראתי את כל הפוסטים, אז אם כבר ניתנה תשובה לשאלה אשמח להפניה אליה)
והנה יש לנו את הסקר ההזוי ביותר השנה נכון לעכשיו:
השבמחקhttp://www.iba.org.il/bet/bet.aspx?type=1&entity=898563
בין התרחישים השונים, נראה לי שכדאי להוסיף גם את האפשרות של ממשלת ליכוד-עבודה-חרדים.
השבמחקאולי יהיה נחמד להפריד את חד"ש, רע"מ-תע"ל ובל"ד לשלוש קוביות שונות, כי למרות שכולן מפלגות שיש בהן ערבים, הן בכל זאת קצת שונות, לא?
השבמחקמצטרף לבקשה להפריד את המפלגות הלא ציוניות זו מזו בקוביות. בל"ד זו אג'נדה אחת, חד"ש אחרת, ורע"ם-תע"ל אחרת. הצירוף שלהם למשבצת אחת זו כניעה למנהג גזעני והיא פוגעת באיכות של האינפורמציה, וגם מהווה שלא בכוונה מעין תעמולת בחירות קטנה, כי מי שלא לוחץ על הריבוע רואה שם רק את חד"ש למרות שהיא בכלל לא (על פי המודל שלכם) המפלגה הגדולה בגוש, וגם לא המפלגה שקיבלה את מירב הקולות בגוש בבחירות הקודמות
השבמחקלמה אין התייחסות לארץ חדשה והסיכוי שלה להיכנס?
השבמחק